úterý 16. října 2012

Kraost, 5symbols, Social Chaos - 29.7.2012 - Na palubě Milevsko



Po delší pauze opět akce v našem městečku - support your local hcpunk scene! Koncert je nachystán na nedělní podvečer do hospůdky Na Palubě (Slušovice), kde se nalézá venkovní krytá terasa s menším pódiem. A bylo opravdu na co se těšit, poprvé se tu objevila kapela oddána tvrdým a nekompromisním rytmům Jižní Ameriky. Brazilské tornádo Social Chaos, s nimi se představila v barvách Milhausen Waste, sniperská čtveřice Kraost a z Písku dorazili 5Symbols. Ale nepředbíhejme.
Tudíž tři kapely v neděli podvečer, čas ukončení nejdéle v deset, tím pádem odpadají běžné klišovité výmluvy neúčasti na koncertu. Já dorážím na místo kolem půl sedmé po vcelku vydatném dešti, který neodradil spoustu lidí a bylo super vidět zaplněný prostor před hospodou. Rychlé zdravení, střídá kasa a fix, výběr vstupu je tentokrát na mě. Až na pár řečiček je to bez problémů, cca 50 platících , parádní účast, kterou málo kdo čekal vzhledem ke všem okolnostem. Jsem velmi rád, že z účastí na koncertech, to u nás není většinou taková mizérie.
Žádné dlouhé prostoje a hned v plné zbroji to pálí Kraost. Holčičí ječák, který buď musíte milovat nebo nenávidět, řezavá kytara proplouvající vašim sluchovodem až do útrob vaší palice, bicí které tomuto celku dávají jednoznační náboj a v neposlední řadě je vše podpořeno valivou basou ze spodních vrstev. Ovlivnění starým dobrým hardcorem je znát. Standart 15-20 minut a pryč, zvuk dobrý, občas si zařvu texty, velká spokojenost. Venku mají demo, na cestě sedmipalec, je na co se těšit.
Jako další nás jdou nakopat do prdýlek 5Symbols, pro mě premiéra. Jakožto nemusím přesně styl co tyhle kluci hrají, byl to fajn metalcorový dýchánek se vším všudy. Nasranej zpěv, bleskové kytarové vyhrávky, to vše s podporou diktujících bicích. Tak vznikl mohutný, valivý sound, který ve vás protřepal prohnilou duši.
Poslední pánové z Social Chaos. Je to tu, pořádný vichr z Brazilských planin konečně přinesl blesky a pořádnou bouři až do Milevska! Jako všichni z Jižní Ameriky i tito kluci se narodili s kytarou v ruce, nechápu to, vyhrávky, klepačky, rychlost,rychlost a rychlost! Vše, ale sedí přesně tak jak má a ve vás se utváří ten krásný pocit spokojenosti a naplněné touhy po pořádném bordelu. Z nahrávek mi to moc nesedělo, ale na živo je to peckový. Rozjíždí se solidní pogo, do které se u konce setu zapojí i jeden z kytaristů, když mu vypoví službu kabel do komba.
Vše se povedlo na výbornou, díky určitě patří všem, kteří se podíleli na uskutečnění tohoto koncertu, kapelám, že nás nešetřili a všem ostatním za účast a podporu.

Opatrujte se.
David

Žádné komentáře:

Okomentovat