pondělí 31. prosince 2012

Koffin Kats, Beyond Pink, Rat City Riot - 16.7.2012 - Tábor Orion



 Sotva se stihnu vzpamatovat z třídenního masakru v podobě Obscene Extréme, je tu další akce. Tentokrát nás pohostí krásně město – Tábor, ve kterém se nachází velmi malý , ale velmi známý klubík jménem Orion. Nastínění večera vypadá vskutku lákavě, hardcore v podání slečen ze Švédska. Streetpunk a psychobilly nám zas přiblíží američtí kloučci.
Bez velkých prostojů na to jdou . Přináší porci psychadelického rocku. Od začátku nikoho nešetří a jedou zběsilou jízdu. Energická show rozhýbává spoustu těl. Miluji živou, nabručenou basu a proto si kapely podobného ražení vždy užívám. Když se řekne psychobilly, hned si mi vybaví bublavá basa, šílenec, který na ní hraje a převádí totální show, do toho kytara jedoucí si svojí lajnu a vše podporující bicí a přesně to se dnes děje. Ke všemu při posledních válech dochází k totální šílenosti, kdy si chlapci během hraní začnou vyměňovat nástroje a celý koncert dostává nový náboj. Kapela si to užívá, lidí paří.
 Cha, po těchto bláznech následují dívčiny ze severu, plivající oheň okolo. Je to nasraný a přitom něžný. Švédsko už porodilo velkou kopu skvělých skupin, takže Beyond Pink mají určitě z čeho čerpat. A je to slyšet, jasný punkovém základ s příměsí osvědčeného hardcoru. Uštěknutý, ale přesto silný vokál střídají kytarové výstřely a zpěvačka se vrhá mezi běsnící dav. Po hromadě to drží šílená slečna, držící dvě paličky a masírující vás výbušnými údery. To vše má neskutečnou energii, která vás nutí to jít jednoduše všechno rozmlátit do pitu. Však také při jednom z hitů, Aldrig på min sida, se klub pomalu bortí! Texty o sexismu, kapitalismu a dalších „príma věcech“. Venku mají zrovna novou desku (Pride And Prejudice), tak neváhejte.
 Předtím než Táborské věže odbijí desátou, nasytí nás svým hardcore/punkem Rat City Riot. Z kluků vyzařuje dobrá nálada a všichni v klubu to cítí, rozjíždí se živelné pogo, které ke každému správnému koncertu patří. Zarytým vyznavačem toho melodičtějšího hardcoru nejsem, ale do dnešního teplého, červencového dne, to prostě sedí. Rat City Riot sebou přivezli spoustu San Diegské energie a nebojí se jí mezi své fanoušky rozdávat po značných dávkách.
 Dnešek byl pro mě opět super. Zas jsem si uvědomil, jak je hardcore/punk rozmanitý a právě proto ho miluji!

David

Žádné komentáře:

Okomentovat