pondělí 31. prosince 2012

Sušice Against vol 3,5 - 8.9.2012


Sušice? Koncert v lesích? Výlet s Kraost? Jasně, že jo! Sraz jako vždy před Broukem. Nabíráme zbytek posádky, náčiní a vyráží se za dobrodružstvím Šumavských končin. Cesta utíká rychle. Dostáváme se i k šokujícímu odhalení, že se mezi námi nachází Pan Hustopes a další jeho kolegové, ale to je trochu jiná kapitola. Přistání našeho korábu směřujeme do lesů poblíž Sušice, kde už se vše schyluje k přivítání zimy, neboli v hardcorové hantýrce, totálnímu masakru. Prostor se stříškou je vyhrazen pro kapely a obsahuje opravdu perfektní vybavení pro dnešní koncert. Všude bedny, které by nejednomu posluchači urvali hlavu a zvukař, který se to rozhodně nebojí odpálit. Inu, je na co se těšit, ale nejdříve dopřeji uspokojení svému žaludku.
 Po výborném guláši se chystají Strakoničtí rabiáti - Možnost Volby. Více než hudba mě lákají texty, které mají určitě co říct. Je to punk říznutý špetkou hardcoru, není to špatné, ale moje krevní skupina je trochu jiná.
 Po krátké pauze nás jdou zválcovat Midnatt Död. Co k tomu dodat? Snad jen pár slov. Znojmo, klepačky, já v křečích, tohle už moje krevní skupina rozhodně je. Krásný vokál střídající štěkací a temnější pasáže, kytara doplňující se s bicími, pomalejší tempo střídá střelba, ach hned je mi lépe.
 Slunce zapadá a vše dostává nový nádech s kterým se jdou poprat Kraosťáci. Pro mě jednoznačně jejich nejlepší koncert, vše sedí jak prdel na hajzlu. Tenhle fast-hc nátěr říznutej metalem si do hlavy narvu rád. Adolf zase řádí. Set si opravdu užívám a občasně zařvání textů nesmí chybět.
  Opět po krátké pauze přicházejí, pro nás nažhavené hardcoristy i další lesní zvěř, Lahar. Co k tomu psát? Kdo ještě nezažil jejich koncert, ať to co nejdříve napraví. Čistá energie od začátku do konce. Zahazuji brýle a pouštím se do temným hlubin mosh pitu, kde pořádně protřepávám svojí hnilobnou duši. Kdo by odolal takových lahůdkám jakými jsou Oheň, Mráz, Déšť, Řecko, Fekete Peter servírovaných s kompletním menu. Jediné co však dnes zklamalo byla technika, která pošramotila celý set Lahar. U druhé kytary z neznámých příčit nespolupracoval aparát, tudíž jsme se navrátili do časů minulých, kdy pánové válčili jen ve čtyřech. 
 Někdo by namítnul, že po těchto dobrotách by se mělo jít spinkat, ale to vám rozhodně nedovolí grindcorový blázni z Urin. Moje druhé setkání s touto cháskou v tomto roce. Opět jsem byl semlet a zadupán do země. Ty vole, tyhle kluky sem poslala sám lucifer, aby to tu srovnali se zemí. Šílený ječák spustí totální střelbu bicích. A pokud na vás zůstanou ještě nějaké kousky lidskosti, určitě je v druhé vlně rozšlehá kytara. Basa? Předvádí přesně ten slaďoučký, bublající, grindový zvuk. Jsou to šílenci, zpěvák je určitě psychopat a být na místě Chocholoušek už si ho odváží, neskutečná show. Zbytek kapely, by tu páni v bílém taky nenechali. Zlo až do morku kostí, go grind!
 Na závěr, určitě velké poděkování všem, kdo pomohli uspořádat tuhle báječnou a šílenou akci, bylo to opravdu vynikající. Kdo nedorazil má proč zpytovat svědomí a příští rok to napravit. Samozřejmě dík i kapelám, že nás opět nacpali, až k prasknutí, svojí energií a poděkování jednoznačně patří i Kraost, kteří mě vzali sebou.


David
 

Žádné komentáře:

Okomentovat